Založ si blog

Kšeft s teplom v Humennom!

      Je smutné čo sa v týchto dňoch deje v našom meste. Pravdepodobne 400 ľudí z firmy Nexis Fibers príde o prácu.
Zánik firmy Nexis Fibers a.s. v Humennom pocítia nie len prepustení zamestnanci ale dotkne sa to všetkých obyvateľov v našom mesta. Výrazne sa v Humennom môže zvýšiť cena tepla pre každého občana a pre každý bytový dom, ktorý je napojený na centrálne vykurovanie v našom meste!
Od nástupu nového primátora Miloša Merička v čase od decembra 2018 a jeho poslušných 15 poslancov sa v Humennom nerozpráva o ničom, len o tom, ako mesto musí podpísať zmluvu na dodávku tepla s firmou Chemes a.s.. Vraj iné riešenie v našom meste nemáme. Najskôr to Miloško skúšal cez 6 miliónovú dotáciu z eurofondov. Za necelý pol rok chcel stihnúť kompletnú projektovú dokumentáciu a prípravu na tak náročný projekt čerpania peňazí, pritom iným mestám sa to nepodarilo ani za 2 roky!
Keď mu to vtedy nevyšlo aj vďaka MOJEJ aktivite, tak si vymysleli nový scenár.
Celá hra je postavená na tom, že mesto prehrá súd s firmou Chemes a.s. a preto bude lepšie ak sa mesto mimosúdne dohodne s Chemesom a tejto firme vyplatí 1 milión eur a mesto za protihodnotu dostane svoj VLASTNÝ MAJETOK, ktorý mu bude automaticky patriť tak či tak po ukončení platnosti zmluvy, ktorá končí s firmou HES s.r.o. už tento rok!
Miloško, rád ti pripomeniem, že mesto Humenné s touto firmou už vyhralo prvostupňový súd a keďže Chemes sa odvolal tak sa čaká na výsledok ďalšieho súdu? Ako mesto môže dopredu konštatovať, že tento súdny spor PREHRÁ? Podľa mňa to znamená len jedno, mesto tento spor chce prehrať!
Ty a tvoji 15-ti poslušní poslanci ste za celý rok a pol nehľadali žiadnu alternatívu pre teplo v meste. Váš jediný cieľ a úmysel bol len CHEMES. Ja sa pýtam prečo? Čo je za tým?
Pamätujem si ešte časy, keď si sedel ako opozičný poslanec v lavici MsZ a keď sme sa stretávali u mňa pri káve, vtedy si mi tvrdil, že mesto nemôže spravovať potrubia ako chcela p. Vaľová, nakoľko, mesto nemá na to vyškolených a kvalifikovaných ľudí. Nepozná vedenie potrubia a jednoducho, mesto v svojej kompetencii nie je schopné robiť opravy, údržby a výmenný tohto potrubia.
Ja sa znova pýtam Miloš, čo sa od vtedy zmenilo? Mesto už od tvojho nástupu toto dokáže?
Alebo je tu ešte nejaké nedopovedané ale…?
Vtedy si obhajoval, že toto by mala vykonávať iba firma Energobyt, lebo tá jediná ma najväčšie skúseností s týmito prácami.
Keď sa nad tým teraz tak zamýšľam tak sa tu s tvojím podpisom spraví super kšeft aký Humenné ešte nezažilo. Firmu HES s.r.o. založilo mesto Humenné spolu s firmou Energobyt a Chemes. Každý vlastnil po jednu tretinu podielu v tejto firme. Energobyt firmu HES už opustil a svoj tretinový podiel PREDAL firme Chemes. Chemes sa stal majoritným vlastníkom s dvojtretinovým podielom vo firme HES s.r.o.. Humenné ma stále iba tretinový podiel a preto Chemes mestu Humenné odpredá dvojtretinový podiel za 1 milión eur. Mesto sa stane jediným vlastníkom prázdnej firmy HES a získa kompletné potrubia pod svoju kontrolu, ale keď ho nebude vedieť opravovať a starať sa o neho, tak sa spraví ďalšia (možno 15. ročná) zmluva na údržbu, opravu a výmenu potrubia s firmou Energobyt? Podľa mňa áno a týmto sa celý kruh o teple uzavrie. Všetci dostanú to po čom ich srdce túži a občan mesta Humenné to riadne zaplatí zo svojho vrecka.
Tak ti pekne ďakujem za tvoje primátorstvo Miloško.
Ja len dúfam, že občanom sa konečne otvoria očí a začnú nad tým uvažovať.
Mesto mohlo podpísať maximálne 5 ročnú zmluvu s Chemesom a medzitým mohlo začať budovať podobný systém ako ma mesto Michalovce. Občania by ušetrili zhruba 30% na teple oproti terajším cenám v našom meste.
P.s. ÚRSO povoľuje maximálnu cenu za energie. Chemes z maximálnej ceny bude dávať podľa tejto zmluvy len 2,5% zľavu.
P.s.2 Odporúčam občanom a bytovým domom, ak chcete znížiť cenu tepla, tak sa začnite odpájať od centrálneho vykurovania!
Prosím o zdieľanie a lajk aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí.
Ďakujem
https://www.facebook.com/LubomirGergelHumenne/posts/3172892522730509

Kníhkupectva a olízaný prst

30.11.2021

Keby sprostosť nadnášala, tak nielen naši vládni poslanci, ale aj poniektorí občania, by už z tejto planéty dávno odleteli. Dostal sa mi do rúk jeden príspevok pána, ktorého zdieľal kinder poslanec NR SR. Ich mená nebudem písať, lebo blbý a blbší by pri nich vyzneli ako géniovia. Takže mládež, je jedno či ste rodičmi alebo nie, ale len hlupák schvaľuje [...]

Očkovanie vo Švajčiarsku.

19.11.2021

Priatelia, na proteste 17.11.2021 v Humennom za mnou prišla pani, ktorá pochádza z nášho mesta, ale žije vo Švajčiarsku. Povedala mi zaujímavú vec, tam sa tiež očkuje, ale predtým ako vám pichnú vakcínu na kovid, najskôr Vám odoberú krv na vyšetrenie. Toto vyšetrenie trvá zhruba dva týždne a keď je všetko v poriadku, tak Vás zaočkujú. Jej syna odmietli, lebo nemal [...]

17. november 2021 – protest Humenné

18.11.2021

Toto nebola akcia žiadnej politickej strany ale nespokojných občanov nášho mesta!!! Priatelia, najskôr Vám chcem srdečne poďakovať, že ste sa prišli spolu s nami poprechádzať po námestí v Humennom, aby sme si spoločne pripomenuli udalostí zo 17.novembra 1989. Dnes je tomu presne 32 rokov, keď československý národ povstal, aby zo seba zhodil okovy a jarmo útlaku, ktoré na [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 207131x
Priemerná čítanosť článkov: 5598x

Autor blogu

Kategórie