Založ si blog

Humenné ma aj inú alternatívu na vykurovanie! ! !

Vážení spoluobčania mesta Humenné. Terajší primátor mesta Miloš Meričko so svojím zlepencom pre nás pripravili netradičný darček. Chcú podpísať maximálne nevýhodnú zmluvu s firmou HES a Chemes. Táto zmluva ma platiť 20 rokov a stáva mesto Humenné do pozície pozorovateľa.

Primátor Meričko, pred voľbami 2018 ako hlavný bod svojho volebného programu sľúbil, že zníži ceny tepla v Humennom. Ten istý človek, vylúčil verejnosť z rokovaní o novej zmluve a na rokovanie si prizval za stranu mesta absolútnych amatérov, viď foto. Toto poukazuje na to, že primátor chystá na vlastných občanoch mesta podvod.

Od decembra 2018 vedeli, že bude výzva na dotáciu pre rozvodné vykurovacie potrubia a peniaze sa budú dať získať z EU. Bohužiaľ o tom až do teraz mlčali, keď začali občanov presviedčať ako je potrebne urýchlene podpísať túto zmluvu aby mesto mohlo dotáciu dostať. Zároveň zamlčali, že potrubie vlastní mesto a mesto nepotrebuje zbytočného partnera. Taktiež poukazujú, že mesto nemá technológie a ani ľudí. Bohužiaľ technológie ani ľudí nemá ani HES.

Táto spoločnosť si ľudí a technológie prenajíma od firmy Energobyt a tá si prenajíma práce u subdodávateľov. Preto sa všetko niekoľkokrát predražuje. Firma Chemes odmieta modernizovať kotly na uhlie, nakoľko sa dožaduje novej zmluvy na 20 rokov aby sa im to finančne oplatilo. Prvá 20-ročná zmluva im o rok končí. Preto sa pýtam čo robila firma Chemes, prečo chce modernizovať až teraz?

Európska únia tlačí na čisté bez emisné vykurovanie. Prečo má ísť Humenné opačným smerom? Prečo občania nášho mesta a hlavne naše deti si nezaslúžia čisté a zdravé prostredie? V Humennom sme prišli o veľa, máme zamorené prostredie, prišli sme o firmy ktoré nás zamestnávali. Do Humenného nevedie žiadna kvalitná cesta. A teraz prichádzame aj o posledné čo nám ostalo a to je čisté a zdravé ovzdušie.

Aj na to všetko má Humenné alternatívu. Písal sa rok 1975. Realizovaný vrt v časti Podskalka patriacej do katastrálneho územia obce Ptičie ukázal prítomnosť termálnej vody. Bol navŕtaný v hĺbke 908 – 928 m, pričom bola zaznamenaná kolektorová teplota 33 0C s celkovou mineralizáciou 830 mg/l.

Aj dnes je tento vrt považovaný za jediný doložený zdroj termálne vody v našom okolí. Informuje o tom dokument Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Humenné.

„V súčasnosti sa pripravuje feasibility study (štúdia realizovateľnosti projektu) k možnosti ďalšieho využitia tohto vrtu,“ uvádza sa ďalej v mestskom dokumente.

Ďalšou možnosťou je tepelné vykurovanie pomocou vodíkovej hydrolýzy.

 

Preto sa pýtam pána primátora Merička, prečo sa mesto neuberá týmto smerom a prečo ľuďom v meste nedajú úplne najlacnejšiu možnosť vykurovania domácnosti. Taktiež prečo sa do budúcej zmluvy s dodávateľmi nedá klauzula, že mesto bude nakupovať teplo od dodávateľov z priemeru troch najlacnejších miest na Slovensku. Dneska to platí pri liekoch a funguje to.

Na záver chcem poukázať na to, že firma Mekom a.s. za majiteľa Molnára, ako prvá sa odstrihla od HES, nakoľko teplo pre nich bolo pridrahé. Zároveň poslanec Branislav Čekovský ktorý býva v bytovom dome na ulici Kukorelliho, kde je aj predsedom spoločenstva, dal ich bytový dom odpojiť od teplovodného potrubia HES. Bytový dom napojili na vlastný plynový kotol a podarilo sa im znížiť náklady na vykurovanie o 2/3. Preto sa pýtam, pán Čekovský, ty chceš podporiť túto zmluvu???

 

Vážení spoluobčania, zamyslite sa či naozaj ste ochotní platiť najdrahšie teplo na Slovensku ako doteraz.

Ak som mnou čo i len v jednej vete súhlasíte, prosím dajte lajk a ZDIEĽAJTE.

 

Ďakujem

 

Humenné ma aj inú alternatívu na vykurovanie!!! Vážení spoluobčania mesta Humenné. Terajší primátor mesta Miloš…

Uverejnil používateľ Ľubomír Gergeľ Štvrtok 23. mája 2019

Kníhkupectva a olízaný prst

30.11.2021

Keby sprostosť nadnášala, tak nielen naši vládni poslanci, ale aj poniektorí občania, by už z tejto planéty dávno odleteli. Dostal sa mi do rúk jeden príspevok pána, ktorého zdieľal kinder poslanec NR SR. Ich mená nebudem písať, lebo blbý a blbší by pri nich vyzneli ako géniovia. Takže mládež, je jedno či ste rodičmi alebo nie, ale len hlupák schvaľuje [...]

Očkovanie vo Švajčiarsku.

19.11.2021

Priatelia, na proteste 17.11.2021 v Humennom za mnou prišla pani, ktorá pochádza z nášho mesta, ale žije vo Švajčiarsku. Povedala mi zaujímavú vec, tam sa tiež očkuje, ale predtým ako vám pichnú vakcínu na kovid, najskôr Vám odoberú krv na vyšetrenie. Toto vyšetrenie trvá zhruba dva týždne a keď je všetko v poriadku, tak Vás zaočkujú. Jej syna odmietli, lebo nemal [...]

17. november 2021 – protest Humenné

18.11.2021

Toto nebola akcia žiadnej politickej strany ale nespokojných občanov nášho mesta!!! Priatelia, najskôr Vám chcem srdečne poďakovať, že ste sa prišli spolu s nami poprechádzať po námestí v Humennom, aby sme si spoločne pripomenuli udalostí zo 17.novembra 1989. Dnes je tomu presne 32 rokov, keď československý národ povstal, aby zo seba zhodil okovy a jarmo útlaku, ktoré na [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 206623x
Priemerná čítanosť článkov: 5584x

Autor blogu

Kategórie